Alla inlägg under april 2010

Av S - 19 april 2010 23:11

 

 

 

     

 

Så otroligt härligt ........  Kalmar FF - AIK  0 - 3

 

 

 

  

 

 

AIK ÄR LAGET I MITT HJÄRTA

 

( alltså i både med och motgång)

 

 

KRAM

Av S - 19 april 2010 21:31



God Kväll min Vän <3

 

  

 

 

Nu var det några dagar sen jag skrev här i bloggen, har haft så fullt upp med allt möjligt, har inte tagit mig tid att skriva här, men nu ... ;)  

 

Jag hoppas att du mår bra och att du haft en underbar och  härlig helg.

I fredags, en dag tidigare fick vi hämta vår nya familjemedlem! Förseningar precis som mycket annat som har drabbats av vulkanaskan spridning, men för oss vart det positivt. Pga .... att en av dom andra valparna skulle med ett flyg som vart inställt, så fick vi hämta vår lilla Bullmastiff-valp, en dag tidigare, det var ju helt underbart skojigt.  

 

Det var en hel del att gå igenom, hos uppfödaren innan vi åkte hemåt. Hon var så duktig att åka bilen, på den där låååånga guppiga skogsbilvägen.

 

Väl hemma fick Wilma och Valpen mötas utomhus, det gick jättefint, båda var nyfikna. Väl inne gick det också bra, valpen tom försökte dia tissen på Wilma, då gjorde inte Wilma nåt.

 

      

 

Men ... sen efter en stund när Wilma började inse att den här lilla skrynkliga krabaten, skulle bo hos oss ... så var hon inte överförtjust om jag uttrycker mig milt ... hon började morra så fort hon närmade sig henne.

 

Vi vart alldeles förvånad, det var inte likt Wilma vår 8 åring, som alltid är så gullig med alla. Hon går undan från valpen, men den vill ju följe efter henne.

 

Men det är där vi får gripa in, och göra en försiktig inskolning. Läste på om, hur det kan bli när man har en äldre hund, och skaffar sig en valp, på nätet. Det kan bli så! Det är inte naturligt för en hund, att gilla den främmande valpen direkt.

 

Vi tycker ju att valpen är så gullig, men det behöver inte den äldre hunden tycka från en början. Men gör man bara på rätt sätt så kommer det bli bra inom några månader. Får vi verkligen hoppas!

 

Nu är det fjärde dagen .... och det går redan lite bättre! Hon är inte förtjust ännu, men nu går det bra ... morrning nån gång!  Känns som om det kommer bli bra, när nån tid får gå ...!

 

      

 

Vår lilla valp heter ju Bromelia, kallas för Mela .... det namnet har hon fått från uppfödaren på kenneln. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu för vad hon ska heta, måste bestämma oss inom nån dag, måste ju börja kalla henne vid namn.

 

Valpen är så trygg i sig, och förstår signalerna från Wilma , det känns skönt! Hon äter, sover så duktigt. Hela nätterna! Det kommer att gå så bra med rumsrenheten, hon gör sig så förstådd när hon är nödig, vi märker det direkt. Dom har gjort ett fantastiskt förjobb på kenneln.

 

      

 

Vi har haft ganska mycket besök i helgen, alla vill ju se den nya familjemedlemmen. Det har gått så bra, alla har tagit sådan hänsyn till både Wilma och valpen.

 

  

 

 

Nu ska jag brygga mig en mugg kaffe, trots tiden på dygnet,  så är jag kaffesugen just nu ... !

 

KRAM <3

 

 

Av S - 15 april 2010 11:59

 

  

 

 

Minstingen hade beställt Taco´s igår, som jag var och handlade! Vi gjorde iordning det tillsammans, innan middagsgästerna dök upp .... min son J med fru och E. Roligt <3  Synd bara att jag var tvungen att åka iväg efter maten!

Det var faktiskt ett tag sen jag lagade det hemma, åt det senast på tacobaren i Birsta för några veckor sen.

 

Har börjat ha turkisk youghurt över min tacoportion, supergott. Jag äter  ofta kall turkisk yoghurt, tillsammans med mat, den förhöjer smaken på många rätter! Vill ha den hemma i kylen jämt!

 

 

  

 

For sen iväg till Klöstre igen kl. 18, för umgänge med  M&E, min son P & sambo M var iväg på en utbildning i Fränsta!

Min dotter Å och barnen E, E, och O, kom förbi, så att kusinerna fick leka. Hon hade med sig goda munkar, då vart det fika. Märkte att M och E inte var alerta, ville ej ha munkar, då vart jag förvånad!  

 

  

 

När Å och barna for hem, upptäckte jag att M hade fått 40 grader i temp igen, och även E hade fått feber 39 grader, stackars små sessor! Det vart alvedon, pyjamasar, sagoläsning " Vitnos" !  

 

 

       

 

E somnade efter sagan, men inte lilla M, så vi satte oss i soffan, jag släckte ner hade bara tv´n på, till slut somnade/slumrade hon till i mitt knä! Hon har en så jobbig hosta, så hon får ta i med hela kroppen. Inge kul alls att dom ska behöva vara sjuka.

 

 

  

 

Föräldrarna kom strax före 22, vi prata en stund, sen for jag hem. D och Minstingen satt och kollade tv, sen gick dom och la sig! Jag satt och kollade mina favvobloggar och läste tidningarna.



Ha det bäst KRAM


Av S - 15 april 2010 01:30


  



Nu ska jag försöka sova ... , God Natt minVän ... Jag lägger först upp en bild från min hall, där jag har satt upp ett nytt draperi vid ytterdörren! Det är en gammal gardin som jag sökt fram ... i gömmorna :)

 

  

 

 

 

 

 

 

Av S - 14 april 2010 23:46


     



Min äldsta son J, var förbi här vid nio-tiden i morse, och hjälpte mig, sin otekniska mamma! Med att koppla in Telias trådlösa bredband, som jag hämtade ut i går! 

Tusen Tack  min tekniska och underbara  J <3  Så nu funkar telefonen igen!


  



Anlände till Klöstre vid 10 tiden, för att umgås med lilla M, då P & M for till S-svall. M och jag klädde på oss nästan på en gång, för en promenad i det vackra vädret, trodde jag! ( hela morgonen var det så soligt) Det började regna, men vi trotsade vädret!  Ja, det ösregnade ju inte precis. M satt så inbäddad i vagnen med regnskyddet på! 


  



Vi gick och kollade hästarna i den leriga hagen, jag tyckte synd om dom. Men ... dom tyckte kanske att det var skönt!



  




Sen vände vi på klacken och gick Klöstrevägen till Torpshammar. Många extra steg vart det, ett steg fram, ½ steg tillbaks .... vägen var så lerig.

 

M somnade innan järnvägsövergången.

 

Gick ner förbi det nedlagda Statoil ( egentligen vill jag inte göra reklam för dom, tokarna som lagt ner vår bensinmack)! Fortsatte sen vår prommis, (egentligen min, för M låg och sov så sött i vagnen), förbi gamla skolan, sen över nästa järnvägsövergång tillbaka mot Klöstre!

 

Jag är så stolt över den promenixen ... ;) Även om det duggregnade så var det så himla skönt, vad gör några regndroppar egentligen, ingenting!


  


Jag hade förståss mössa på mig, var ju rädd om mina morotsfärgade ränder på skallen hahaha ...

 

M fortsatte att sova i vagnen ute, när vi kom tillbaks! Hon vaknade vid halv ett tiden, dags för lunchen, men stumpan var inte alls sugen på det, det fick bli youghurt, så att hon fick i sig något! Hon är ju inte riktigt frisk ännu, fortfarande hostig och febern går upp och ned!

 

M kom hem, vi fikade , hon hade gjort världens goaste ananaspaj, smarrigt .... kunde unna mig efter den promenaden ;) Sen for jag till Coop i Torpshammar, där jag handlade till Taco´s , som min minsting beställt. Därefter hemfärd ...!


  



Av S - 14 april 2010 08:00

 

  

 

 

God Morgon Kära Du <3

 

Vaknade innan signalen i morse, kändes skönt .... så fint väder idag också ... det känns också skönt ..... alltså kan bara bli en bra dag idag! Hoppas att du också fick ett härligt uppvaknande imorse min vän <3

 

I går fm. ringde mitt äldsta barnbarn E, och ville att jag skulle komma. Hon var sjuk, och längtade efter mormor. .... Jag for dit efter att jag varit på Erikshjälpen! Hon ringde igen när jag var på där, " när kommer du mormor". Vi fikade, spelade spel, hon läste läxan för mig .m.m. 

 

Det vart inga Mårbacka pelargoner igår, det får bli en annan dag. Det var viktigare att få vara med E <3

 

Sen kom dom andra små gullungarna E & O från fritids/dagis. Vart bjuden på god mat hos min  underbara och fantastiska dotter Å <3 som jag är så himla stolt över.

 

 Snart ska jag åka till Klöstre och min son P och hans familj, ska vara barnvakt till gullsnurpan M, medan P&M åker till S-svall. Få se om hon är feberfri idag, isf tar vi oss en promenad i det vackra vädret.

 

Sen måste jag åka iväg och köpa toning, ...haha jag slingade håret själv i går .... ser ut som jag har morotsfärgade ränder på skallen ... har ju gjort det förut, No problemo, ... Men kände igår under tiden, att det inte skulle bli så bra! Det är så jobbigt att hålla armarna upp i den höjden, så ..., då  får jag skylla mig själv som chansade! Men ... vad gör det ... tar en brunaktig toning, så blir det slingor ändå, men inte morotfärgade hahaha ....

 

Önskar dig en Härlig Dag Min Vän <3

 

 

  

Av S - 14 april 2010 00:09


     


Nu ska jag krypa ner med ett korsord och sen försöka sova!

 

Tänkte först lägga upp bilder på några ting som jag fyndade på Erikshjälpen idag! 


  


Stort glasfat ca. 35 cm i diameter 38:- 


  


Stora ljusstakar i trä  6:-/st  (som jag ska måla om)


  


Liten söt vas 5;- ( perfekt att sätta ner dom små

buketterna barnbarnen ger mig från blomsterängarna)


    


Stor vitlöksgömma i lera, utan lock 20:-

( ska målas vit och bli en ytterkruka)


  

Ska ha dom som ljuslyktor till värmeljus,

mtrl som fattigmanssilver, fint sken . 16:-


  


Bilden talar för sig, så fina tycker jag


  


Mitt bästaste fynd idag 36:-

Willow Tree

Angel of the heart 19 cm

(Nypris 289:-)

Hos www.vildaanglar.se


<3 GOD NATT OCH SOV SÅ GOTT MIN VÄN <3


  



Av S - 13 april 2010 23:04

 

 

  

 

Ja, nu va den här dan till ände, känner att dagarna rinner iväg, tycker inte jag hinner med det jag vill hinna med. Men å andra sidan, varför ska jag hinna med, ..... vad är det jag stressar till? 

 

Nä, ...  inte är det stress i den bemärkelsen, utan att när allt är roligt, så går tiden så snabbt .. helt enkelt.  

Tror inte att det bara är jag som känner så! 

Säkert känner du också så, allra hellst när våren nu är i antågande, så mycket som måste bli gjort. Måste vända tanken från ordet MÅSTE !  Det är sådan negativ klang i det ordet! Det borde strykas i mitt ordföråd ;)

 

Men något jag märker...., som jag inte kan rå på ...   är att när det är dom där tunga dagarna/nätterna  ...  när värken är som jobbigast, stressar jag undermedvetet, flyr väl på någe vis i tanken, flyr från smärtorna. Klart det kan ju vara en fördel det också!  Men .. det är ju så frustrerande, det blir så lite gjort av det där roliga som berikar mig i mitt liv!  Klart man kan ju inte få allt här i livet!

 

  

 

 

Nä .... nu får det vara slut med klagande från mig, men ibland måste man få ur sig det som är jobbigt.

Jag vill ju inte prata om det, inte älta det ... det blir ju inte bättre för det. MEN ... ibland rinner det liksom över .... då kan det va skönt att få det nedskrivet svart på vitt!  Pust ....  Over and out ! ;)

 

 

  

 

<3 Återkommer med ett positivare inlägg snart <3

Presentation

Du får gärna göra ett avtryck i min gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Nätbutiker jag gärna besöker

www.broarne.se

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards